L

Loog kopen voor zeep maken

loog kopen voor zeep

Zeep maken is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Als je zelf zeep gaat maken, dan heb je ook goede spullen en ingrediënten nodig. Waar kun je het beste loog kopen voor zeep? In dit blog beoordeel ik drie verschillende soorten natriumhydroxide.

Natriumhydroxide is een noodzakelijk ingrediënt om zeep te kunnen maken. Het wordt ook wel loog genoemd. Zorg ervoor dat je geen gootsteenontstopper gebruikt, want hierin kunnen zware metalen zitten. Je kunt het beste zuivere natriumhydroxide gebruiken. Deze is verkrijgbaar in de vorm van korrels en kristallen. Alles hobbyist, bestelde ik meestal kleine hoeveelheden, omdat ik bang was dat er vocht bij zou komen. De loog gaat dan net als bij suiker, aan elkaar klonteren. Sinds corona ben ik daarvan op terug gekomen. Het is namelijk veel moeilijker om aan zuivere natriumhydroxide te komen, dus voortaan bestel ik twee emmers. Wel bewaar ik mijn emmers in een plastic zak op een veilige, niet-vochtige plek.

Zeep maken zonder loog is niet mogelijk. Als je een hard stuk zeep wilt, dan heb je hoe dan ook natriumhydroxide nodig. Bijna niets anders zal olie omzetten in zeep.

Loog kopen voor zeep maken

Bij het maken van mijn zeeprecepten heb ik een aantal verschillende soorten natriumhydroxide voor je getest. Deze loog is geschikt voor het maken van zeep. De voor- en nadelen heb ik op een rijtje gezet. Zo kan je zelf kiezen welke loog het beste past bij je zeephobby.

Werken met natronloog is niet zonder risico.  Draag altijd veiligheidskleding, handschoenen en een veiligheidsbril. Bewaar je emmer natriumhydroxide op een veilige plek, buiten het bereik van kinderen en huisdieren. 

Natriumhydroxide van Natural Heroes

Deze natriumhydroxide is van cosmetische kwaliteit. Deze natronloog komt aan in een veilige verpakking, maar de verzending kan wat langer duren dan je gewend bent van Natural Heroes. Dit heeft met veiligheidsregels te maken. Ik ben vooral fan van het stevige emmertje. Dat is ook nodig bij een extreem bijtende stof.

Prijs: €12,99 via Natural Heroes

Bekijk nu

Voordelen:

 • 99% zuivere natriumhydroxide
 • Korrels lossen goed op
 • Zorgt elke keer voor mooie zeepjes
 • Het emmertje is gemakkelijk in gebruik en op te bergen

Nadelen:

 • Goed roeren voordat de korrels zijn opgelost.

loog kopen zeep

Loogkristallen van De Online Zeepwinkel

Voor zeep maken zijn loogkristallen het fijnst. Deze lossen namelijk sneller op dan korrels. Je hoeft dus minder vaak te roeren. Er komen ook minder dampen vanaf die je luchtwegen irriteren. Je kunt loogkristallen kopen bij de Online Zeepwinkel. Nadeel vind ik dat je voor minimaal 25 euro in je winkelmandje moet hebben zitten, voordat je verder kunt met bestellen. Dus probeer het te combineren met een paar andere zeepbenodigdheden.

Prijs: €8,75 via De Online Zeepwinkel 

Bekijk nu

 • 99% zuivere natriumhydroxide
 • Loogkristallen lossen makkelijk op
 • Minder dampen tijdens het bereiden van de loogoplossing
 • Goede kwaliteit

Nadelen

 • Minimum orderbedrag van €25,00 (webwinkel breed)

Natronloog van Wapwinkel

Tijdens de eerste coronapiek, was veel natriumhydroxide uitverkocht. Uiteindelijk kwam ik bij Wapwinkel terecht, want ja, met natriumhydroxide kun je ook andere dingen maken… Maar ik moet zeggen: prima kwaliteit voor zeep maken. Laat je dus vooral niet afschrikken door de grijnzende smiley. Ik merk bij deze natriumhydroxide dat ik echt afstand moet houden. Er komen meer irriterende dampen vanaf. Dat ligt met name aan de grootte van de korrels. Ook deze natronloog komt in een veilige verpakking aan. Er zit zelfs een plastic zakje omheen, zodat er geen vocht bij kan komen. Slim!

Prijs: €8,75 via Wapwinkel

Bekijk nu

Voordelen:

 • 99,75% zuiver
 • Low-budget optie
 • Snelle verzeping
 • Veilige verpakking

Nadelen:

 • Veroorzaakt veel dampen.
 • Lang roeren voordat de korrels zijn opgelost.

Ik hoop dat ik je heb geholpen om de juiste keuze te maken. In dit blog lees je waar je veilig de loogoplossing in maakt.


CategorieënTips & Tricks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *