zelf aftersun maken met aloe vera gel

Deze week is het supermooi weer. En hoewel ik met factor 50 smeer, spray en op gezette tijden uit de zon blijf, verbrand ik iedere keer weer. De achterkant van mijn bovenarm bijvoorbeeld, of net onder mijn nek (leuk die omgekeerde V-hals). Mijn neus heeft het ook al een paar keer moeten ontgelden.

Naar de drogist rennen hoeft niet meer. Een verfrissende aftersun met aloë vera gel maak je gewoon zelf. Verkoeling verzekerd. Het pepermuntwater vind ik ideaal voor de zomer. Ik spray het in mijn gezicht voor verkoeling en heb er ook al een paar bladluizen mee weten te vermorzelen. Ik heb nu ook een beetje hydrolaat gebruikt om mijn eigen aftersun te maken.

Aloë vera gel

De gel uit het aloë vera blad plakt een beetje wanneer je het op de huid smeert. Toch verdwijnt dit plakkerige gevoel, wanneer het eenmaal is ingetrokken. De gel is relatief reukloos. Aloë vera regelt de vochthuishouding en versnelt de vorming van nieuwe huidcellen. Het helpt ook tegen een schilferige huid. Bovendien is het verkoelend. Daarom is het een populair ingrediënt in cosmetica. Wil je weten of er aloë vera gel in een product zit? Ga dan op zoek naar de naam Aloe Barbadensis in de ingrediëntenlijst. Soms wordt alleen de vloeistof gebruikt: Aloë Barbadensis Juice of het extract.

Genoeg gekletst. Over naar het recept.

Zelf aftersun maken recept

diy aftersun
Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zelf aftersun maken in 5 minuten


 • Schrijver: Jolanda
 • Tijd: 5 min.
 • Recept voor: 67 blokjes 1x

Ingrediënten

Schaal
 • 60 ml aloë vera gel
 • 30 ml pepermuntwater
 • IJsblokjesvorm
 • Bekerglas (optioneel)

Bereiding

 1. Meet de pepermuntwater af in een bekerglas.
 2. Meet de aloë vera gel af en voeg het bij het pepermuntwater.
 3. Roer goed door en giet het met een lepel in de ijsblokjesvorm.
 4. Laat het een paar uur in de vriezer staan.
 5. Haal er een blokje uit wanneer je er eentje nodig hebt en ontdooi deze in een bakje. Voor een grotere hoeveelheid kun je drie blokjes ontdooien.

Tips & Tricks

Je kunt het pepermuntwater vervangen door lavendelhydrolaat. Dat is ook heerlijk verkoelend.

[row cols_nr=”2″][col size=”12″ column_style=”highlighted”]

Houdbaarheid (met dank aan de zeepcommunity): het is belangrijk dat je de blokjes invriest. Doe je dat niet, dan heb je binnen 3 dagen bacteriën die je niet ziet of ruikt, maar die er wel zijn. Elke handeling met een waterstof vereist een conservering. Meestal gebruik ik Leucidal SF. Gebruik 2-4% in je zelfgemaakte aftersun. 

[/col][/row]


Heeft dit artikel je geholpen? Trakteer me dan op een koffie! ❤️

Buy me a coffeeBuy me a coffee

zelf aloe vera gel maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating