V

Verkoeling met zelfgemaakte aloë vera aftersun

zelf aftersun maken met aloe vera gel

Deze week is het prachtig weer! De zon staat fel aan de hemel en we kunnen eindelijk genieten van die langverwachte zomerse dagen. Maar helaas, ondanks al mijn voorzorgsmaatregelen, lijk ik keer op keer te verbranden. Zelfs met een zonnebrandcrème met factor 50, regelmatig uit de zon blijven en mijn huid goed bedekken, eindig ik vaak als een kreeft.

Het is frustrerend om telkens weer die pijnlijke rode plekken op mijn huid te zien verschijnen, vooral op plekken zoals de achterkant van mijn bovenarmen en net onder bikinibroekje, waar de zon genadeloos toeslaat.

Zelfs mijn neus is al een paar keer verbrand, waardoor ik eruitzie als een tomaat!

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Dat zal iedereen beamen. Daarom draag ik ook vaak lange mouwen op het strand of een maxi-jurk. Maar er blijft altijd wel een plekje huid onbedekt.

Zelf aftersun maken

Naar de drogist rennen hoeft niet meer, want ik heb nu mijn eigen oplossing gevonden: zelf aftersun maken. Het is super eenvoudig en het zorgt direct voor verkoeling en verzachting van mijn verbrande huid.

Hiervoor gebruik ik aloë vera geld en hydrolaat.

Het pepermuntwater vind ik ideaal voor de zomer. Ik spray het in mijn gezicht voor verkoeling en heb er ook al een paar bladluizen mee weten te vermorzelen. Ik heb nu ook een beetje hydrolaat gebruikt om mijn eigen aftersun te maken.

Verkoeling en verzachting met zelfgemaakte aloë vera aftersun

Genietend van het prachtige zomerweer, merk ik keer op keer dat zelfs met factor 50 zonnebrandcrème en voorzorgsmaatregelen, mijn huid verbrandt. Gelukkig hoef ik niet langer naar de drogist te rennen, want ik heb mijn eigen oplossing gevonden: zelfgemaakte aftersun met aloë vera gel.

zelf aloe vera gel maken

De voordelen van aloë vera gel

De gel, afkomstig van het aloë vera blad, heeft verzachtende en verkoelende eigenschappen die de vochthuishouding reguleren, nieuwe huidcellen bevorderen en schilferige huid verhelpen. Het is ook een populair ingrediënt in cosmetica vanwege de voordelen voor de huid. Je kunt het ook goed als voedend haarmasker gebruiken. Laat het tien minuten intrekken. Was daarna je haar met shampozeep.

Aloë vera gel op je huid smeren

De gel uit het aloë vera blad plakt een beetje wanneer je het op de huid smeert. Toch verdwijnt dit plakkerige gevoel, wanneer het eenmaal is ingetrokken. De gel is relatief reukloos.

Zelf aloë vera gel oogsten

Als je een aloë vera plant hebt, kun je de gel rechtstreeks uit het blad halen. Snijd het blad open en schraap voorzichtig de dikke, doorzichtige gel eruit. Deze gel kan direct worden gebruikt of in de koelkast worden bewaard voor een verkoelend effect.

Aloë vera gel kopen

Als je geen aloë vera plant hebt, kun je aloë vera gel kopen bij natuurvoedingswinkels. Let erop dat je een product kiest dat zo puur mogelijk is, zonder toegevoegde chemicaliën of kleurstoffen.

Tip: Wil je weten of er aloë vera gel in een product zit? Ga dan op zoek naar de naam Aloe Barbadensis in de ingrediëntenlijst. Soms wordt alleen de vloeistof gebruikt: Aloë Barbadensis Juice of het extract.

Natuurlijke en verfrissende oplossing

Dus, als je net als ik worstelt met verbrande huid en op zoek bent naar een natuurlijke en verfrissende oplossing, raad ik je zeker aan om je eigen aftersun met aloë vera gel te maken. Doe jezelf een plezier en probeer het eens! Je zult er geen spijt van krijgen.

PS: wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Afdrukken

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

zelf aftersun maken met aloe vera gel

Zelf aftersun maken in 5 minuten • Schrijver:
  Jolanda


 • Tijd:
  5 min.


 • Recept voor:
  67 blokjes 1x


Omschrijving

Zelfgemaakte aftersun met aloë vera gel biedt verkoeling en verzachting voor verbrande huid tijdens het warme zomerweer. De gel, afkomstig van een aloë vera blad, reguleert vochthuishouding en bevordert nieuwe huidcellen. Het is een populair ingrediënt in cosmetica. Snijd een aloë vera blad open en schraap de dikke, doorzichtige gel eruit. Je kunt de gel ook online kopen. Gebruik het direct of bewaar het in de diepvries voor een verkoelend effect. Met deze eenvoudige en effectieve natuurlijke remedie geniet je van verlichting voor verbrande huid, zonder naar de drogist te rennen. Een must-have voor de zomer!


Ingrediënten


Schaal

 • 60 ml aloë vera gel
 • 30 ml pepermuntwater
 • IJsblokjesvorm
 • Bekerglas (optioneel)


Bereiding

 1. Meet de pepermuntwater af in een bekerglas.
 2.  Snijd het aloë vera blad doormidden en haal de gel eruit met een lepel.
 3. Meet de aloë vera gel af en voeg het bij het pepermuntwater.
 4. Roer goed door en giet het met een lepel in de ijsblokjesvorm.
 5. Gebruik gelijk op je huid of laat het een paar uur in de vriezer staan. 
 6. Haal er een blokje uit wanneer je er eentje nodig hebt en ontdooi deze in een bakje. Voor een grotere hoeveelheid kun je drie blokjes ontdooien.

Tips & Tricks

Je kunt het pepermuntwater vervangen door lavendelhydrolaat. Dat is ook heerlijk verkoelend.

Houdbaarheid: wil je de aftersun langer bewaren? Dan is het belangrijk dat je de blokjes invriest. Doe je dat niet, dan heb je binnen 3 dagen bacteriën die je niet ziet of ruikt, maar die er wel zijn. Elke handeling met een waterstof vereist een conservering. Meestal gebruik ik Leucidal SF Complete. Gebruik 2-4% in je zelfgemaakte aftersun. Dit is een natuurlijk conserveelmiddel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star