Z

Zeep inpakken (10 leuke ideeën)

Meestal bedenk ik me op het laatste moment dat ik nog een kleinigheidje mee moet nemen. Daarom verpak ik mijn zeep in een kraftpapieren zakje. Makkelijk en snel. Tot een paar maanden terug. Ik ben er eens goed voor zitten en er zijn zoveel leukere manier om je zeep in te pakken. Ben je op zoek naar nieuwe ideeën voor het verpakken van je zeep? Lees dan gauw verder.

Eerlijk is eerlijk, inpakken is niet een van mijn creatieve talenten. Dat laat ik graag aan mijn vriend over die vroeger heel wat heeft staan inpakken in de winkel. Maar bij zeep kun je uit meer kiezen dan inpakpapier. Laatst kocht ik een hele rits knutselspullen bij de Action. Eenmaal bezig was ik er wel de hele avond zoet mee. Er zijn zoveel eenvoudige, creatieve manier om je zelfgemaakte zeep in te pakken. Aan de slag!

1. Kant en klaar

Wikkel een stukje kant om het midden van de zeep heen. Helemaal leuk als je de bovenkant van de zeep ook een kantprint hebt gegeven, zoals ik bij de Franse lavendelzeep op de foto heb gedaan. In Nederland kun je losse kant kopen bij de Action of ‘plakkant’ om vast te plakken om een cosmetica- of glazen kaarzenpotje.

2. Bind het vast

Een tijdje terug maakte ik deze kinderzeep met een snoezige zeepstempel. Bind wat juten touw om je zeep en voeg er een papieren cadeaulabel aan toe. Leuk voor in de schoen.

3. Toffe stof

Heb je nog restjes stof liggen? Ook daarmee kun je de zelgemaakte zeep leuk versieren. Gebruik restjes stof of koop lapjes in de winkel. Wikkel de stof om de zeep of bind het vast. Een stukje stof doet wonderen.

4. Ad hoc kaneelstok

Heb je niet zoveel meer in huis? Maar ligt je keukenkast wel vol met kruiden? Bind dan snel een kaneelstokje om de zeep. Past perfect bij kruidenzeep. Het geeft gelijk een warme uitstraling.

5. Red velvet zeep

Dit cadeauzakje is fluweelzacht. De stof maakt je zeep gelijk een stuk chiquer. Bovendien trek je het zakje zo dicht. Deze zakjes zijn leuk voor de feestdagen of een verjaardag. Het zakje heeft ook een Arbaisch mozaïek motiefje.

6. Organza zakje

Iemand tijdens mijn workshop wist het gelijk: deze komen van de Action. Dit zijn hele schattige zakjes voor kleine zeepjes en bedankjes. Je kunt er ook zelfgemaakte sieraden indoen. Voordeel is dan de ontvanger het zakje ook weer kan hergebruiken.

7. Parelmeisje

Op een stukje papier heb ik me lekker uitgeleefd met parels. Het is een megagoed idee om een eenvoudig stukje papier op te leuken. Dit velletje parelstickers komt van de Action, maar er zijn ook andere leuke stickers te koop. Kijk maar eens naar deze op Etsy. Bloemenstickers, anything om je verpakking op te leuken.

8. Versgelukt

Wikkel een touw rond de zeep en knoop de uiteinden vast. Pak een paar gedroogde bloemen of kruiden en steek een paar takjes onder het touw.

Dit kunnen ook verse takjes zijn, mits je het nog dezelfde dag cadeau geeft. Je kunt de takjes ook eerst te drogen leggen, zoals ik heb gedaan. Denk aan een takjes rozemarijn, salie of tijm.

9. O là là, recycle een parfumdoosje

Dit parfumdoosje komt van een Franse parfumfamilie. En laat er nou net een zeepje inpassen! Het geeft gelijk een luxe uitstraling. Zo kun je op een leuke manier verpakkingen recyclen.

10. Dit blijft wel hangen

Zijn deze zeepjes niet om op te eten? Laatst vond ik deze leuke zeepvorm. Nu denk ik erover om dit jaar voor het eerst mijn kerstboom te gaan versieren met… zeep! Door het ronde gat in het midden kun je een leuk kerstlint doe. Deze zeepjes blijven wel hangen.

Hoe pak jij jouw zeep het liefst in? Laat het me weten door te reageren op deze blog.

CategorieënTips & Tricks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *