R

Review: Lippenbalsem Pakket van You Madu

DIY Lippenbalsem

Van webwinkel You Madu mocht ik het DIY Lippenbalsem pakket uitproberen. Weten hoe het was? Lees dan deze review.

Door de verwarming, oftewel droge thuiswerklucht, heb ik al een een tijdje last van droge lippen. Tijdens het praten wil ik zo nu en dan een velletje afbijten (argh). En ik wilde ook wel een keer wat creatiefs doen op de zaterdagmiddag. Of ik als blogger het lippenbalsem pakket van You Madu wilde uitproberen? Graag. Een foolproof recept waar ik direct profijt van heb.

You ma wat?

De eigenaren van You Madu hebben de laatste jaren in Indonesië doorgebracht en de natuurlijke manier van leven en huidverzorging omarmd. Madu betekent honing in het Indonesisch. Daar is de naam You Madu uit voorgekomen, omdat het doel is dat je huid met deze ingrediënten en 100% natuurlijke producten weer net zo zoet en zacht word als honing. Op de webshop koop je ingrediënten om zelf aan de slag te gaan met natuurlijke cosmetica.

Pakketje onderweg

Het is zondagavond als ik een mail krijg dat mijn pakket onderweg is. Ik zit opgekruld op de bank. De volgende komen de ingrediënten aan. De verpakking doet denken aan het Nederlandse merk Natural Heroes. Het is clean, met zwart-witte labels, zonder opsmuk en met een speels logo.  Eigenlijk al jaren de trend in clean beautyland. Tot dusver niets nieuws.

DIY Lippenbalsem pakket You Madu

Milieuvriendelijk verpakt

De ingrediënten van het DIY lippenbalsem pakket, zijn (voor zover mogelijk) milieuvriendelijk verpakt en recyclebaar. De kokosolie en sheaboter zitten een glazen jampotten. Ook handig: de potjes bevatten een QR-code waarmee je meer over het ingrediënten te weten kan komen.

In het pakket zitten 4 ingrediënten:

En dan kom ik erachter dat ik nog iets mis in het recept: lippenbalsempotjes of kokers. Deze moet je apart aanschaffen. Op de site zelf kan dat op dit moment nog niet. Gelukkig was ik net van plan om een bestelling bij Jojoli te plaatsen. En waar is het recept? Deze vind je op de website onder het tabje (je raad het al) Recept. Even de iPad erbij houden dus.

Liever vegan?

Update 12-6-2021 – Wil jij liever een vegan lippenbalsem maken? Natural Heroes heeft hier sinds kort een DIY pakket voor.

Simpel en duidelijk

Het recept is gelukkig erg simpel en duidelijk. Je hebt van alles twee eetlepels nodig: van de sheaboter, kokosolie en de gele bijenwas korrels. Dit smelt je au bain marie op een laag vuurtje. Vervolgens laat je het vloeibare mengsel een beetje afkoelen. Daarna voeg je nog 5 druppels etherische pepermunt olie toe.

Hierna giet je het mengsel in de potjes. Het stolt hierna vrij snel. Ik laat het een nachtje hard worden op de keukentafel en doe er dan de dekseltjes op. Easy as pie.

natuurlijke lippenbalsem maken

‘Mojito’ op je lippen

Dit is trouwens de eerste keer dat ik etherische pepermunt olie gebruik om lippenbalsem te maken, terwijl het best een goed combi is: een beetje ‘mojito’ op je lippen. Meestal gebruik ik een mandarijn of zoete sinaasappel. Het is leuk om te experimenteren met geuren, dus misschien had ik er nog een klein flesje citrusolie bij gewild. Pepermuntolie is vrij sterk en daarom mag je er niet te veel van gebruiken.

Drie potjes lippenbalsem

Met dit recept maakte ik drie potjes lippenbalsem. Ik gebruikte een maatlepel om de ingrediënten zo nauwkeurig mogelijk af te wegen. Na het maken van de lippenbalsem hield ik nog genoeg ingrediënten over om nog wat anders te maken. En dat deed ik dan ook. Ik maakte lotion bars voor de winter, want naast schrale lippen, heb ik ook last van schrale handen. En, helpt het ook? Ja, ik vind de lippenbalsem erg fijn. Ik heb het niet meer het gevoel dat ik blijf smeren. En omdat het lekker vettig is, heb ik maar een beetje nodig.

Lippenbalsem

Prima pakket

Het eindoordeel? Een prima pakket voor beginners of als je geen gedoe wil.  Je krijgt veel ingrediënten voor je geld. Na afloop kun je nog een keertje lippenbalsem of iets anders maken. Een drietal aluminium potjes bij het pakket zou daarentegen wel handig zijn. In plaats van het flesje pepermunt olie, zou ik liever twee (kleinere) geuren etherische olie willen hebben om mee te experimenteren. Veganisten kunnen de bijenwas trouwens vervangen door carnabauwas. Hieronder nog even alle voor- en nadelen op een rijtje:

♥ Wat: DIY Lippenbalsem pakket

♥ Merk: You Madu

♥ Prijs: €29,95 (incl. 8% korting)

Voordelen:

  • Niet meer zoeken naar ingrediënten
  • Eenvoudig, natuurlijk recept
  • Leuk om te maken (ook met kinderen)
  • Je houdt genoeg ingrediënten over

Nadelen:

  • Je moet van pepermuntolie houden
  • Er zitten geen aluminium potjes bij
  • Geen uitgeprint recept
  • Niet geschikt voor veganisten

Partnership – Van You Madu kreeg ik het DIY lippenbalsem pakket cadeau. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *