N

Nieuw jaar, nieuwe hobby

Hobby

Een nieuw jaar, een nieuwe hobby? Als volwassene hoef je niet hobbyloos door het leven te hobbelen. 

Een beetje kind heeft heel wat hobby’s. 

Bij mij begon het met verzamelen mijn zevende. Van mijn zakgeld kocht ik zeepjes en badparels bij de V&D en stelde deze tentoon op op mijn kamer. 

Later kwamen daar ook bonbondoosjes en een bonbonwinkel bij. En een heleboel huisdieren, die eigenlijk steeds groter werden:

goudvis, hamster, cavia, konijn, babykonijntjes en uiteindelijk een hond. 

Maar goed, naast deze activiteiten heb ik ook nog wel op toneelspelen, viool spelen, paardrijden (blauwe maandag) en tennisles (almost forgot) gezeten. 

Op de middelbare school verdwenen de hobby’s al wat meer naar de achtergrond (want ‘anders heb ik geen tijd voor mijn huiswerk’). Het schooltoneel hield ik nog wel aan. 

Als student waren er geen hobby’s, behalve uitgaan, zo goedkoop mogelijk op vakantie en andere mensen ontmoeten. 

Creatieve hobby voor thuis

Op je cv moet je wel eens een paar hobby’s neerpennen. Jarenlang kwam ik niet verder dan ‘koken’, ‘musea bezoeken’ en ‘films’ een eufimisme voor series kijken op Netflix. 

Nu kan ik er  ‘zeep maken’ aan toevoegen en dat levert leukere gesprekken op. Hoe maak je dan die zeep? En dat is ook ooit begonnen, omdat iemand tegen me zei ‘zoek een hobby’.

Dus vandaag, zeg ik tegen jou: zoek een nieuwe hobby. Een nieuw jaar, een nieuwe hobby. Koop mijn e-book over thuis zeep maken en go for it. Zelf zeep maken is een creatieve hobby voor thuis.

Naast zeep maken, ben ik ook aan het bloggen en sinds kort ook weer veel lezen. En dat hoeft echt geen hoogdravende literatuur te zijn. 

Op dit moment is dat een tweedehands boek Ja! van Danny Wallace. In de categorie Bridget Jones Diary, maar dan over een man die is gedumpt door zijn vriendin en niets leuks meer onderneemt. 

Ik denk dat we ons allemaal wel een beetje zo voelen onder de lockdown, ook al proberen we er het beste van te maken.

Je leest wat er kan gebeuren als je besluit op alles “ja” te antwoorden. 

Iets vaker ‘ja’ zeggen, is mijn goede voornemen voor 2021. Zoals in het boek staat omschreven: goede dingen kunnen je alleen maar overkomen als je ze toelaat in je leven.

Ik wens je een gelukkig, gezond en hobbyvol 2022 toe!

PS: laat me weten wat jouw goede voornemen is voor 2021.

CategorieënWinter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *