K

Kamille ijsblokjes voor je gezicht

diy kamille ijsblokjes

Het is het seizoen van de kamille. Misschien zie je de bloemen langs de berm groeien. Ik zag ze laatst in Amsterdam-Noord. Als het warm is, zeker na een klamme nacht, dan is het fijn om een snelle gezichtsverzorging bij de hand te hebben. Met deze kamille ijsblokjes werk jij je wallen binnen no-time weg.

Voor de zomermaanden heb je een beetje extra verzorging nodig. Deze kamilleblokjes brengen je huid weer in balans na overmatige blootstelling aan de zon.

Kamille bevat ontstekingsremmende eigenschappen die de huid helpen kalmeren en roodheid verminderen. Het bevat antioxidanten die donkere kringen onder je ogen verlichten en de huid een natuurlijke glans geeft.

Deze blokjes aanbrengen op je gezicht, biedt tal van voordelen. Zo helpt kamillebloem niet alleen de huid te kalmeren en te verkoelen, maar gaat het ook een droge en vette huid tegen. Bovendien neemt door het verkoelende effect de huidirritatie af.

Buy me a coffeeBuy me a coffee

DIY Kamille IJsblokjes voor je gezicht

 • Aantal: 10 blokjes
 • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
 • Afdrukken

De kamillebloemen heb ik bij Dille & Kamille gekocht. Tip: een ijsblokjesvorm met deksel is het handigst. Zo blijft het lekker fris in de vriezer.

Ingrediënten

 • 300 ml water
 • 3 eetlepels kamille
 • Maatbeker
 • IJsblokjesvorm

Bereiding

 1. Schenk heet water in een maatbeker of bekerglas.
 2. Voeg er drie eetlepels kamillebloemen aan toe. Laat de bloesem 30 minuten weken.
 3. Wanneer het mengsel is afgekoeld, kun je het in de ijsblokjesvorm gieten.
 4. Zet de vorm in de vriezer totdat alles bevroren is.
 5. Haal er een blokje uit, wanneer je er eentje nodig hebt. Wrijf over je gezicht.

Tips & Tricks: wrijf langzaam een blokje over je gezicht en hals. Het is echt ontzettend koud! IJskoud.  Bij mij kwamen er wat oude velletjes los. Dep je gezicht droog met een handdoek of washandje en breng een vochtinbrengende crème of serum aan.

kamille ijsblokjes recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *