K

Kamille ijsblokjes voor je gezicht (2021 update)

diy kamille ijsblokjes

Het is het seizoen van de kamille. Misschien zie je de bloemen langs de berm groeien. Ik zag ze laatst in Amsterdam-Noord. Als het warm is, zeker na een klamme nacht, dan is het fijn om een snelle gezichtsverzorging bij de hand te hebben. Met deze kamille ijsblokjes werk jij je wallen binnen no-time weg.

Voor de zomermaanden heb je een beetje extra verzorging nodig. Deze kamilleblokjes brengen je huid weer in balans na overmatige blootstelling aan de zon.

Je hebt geen dure huidverzorging producten of maskertjes nodig; deze kammilleblokjes pakken prima je huidproblemen aan. 

Kamille bevat ontstekingsremmende eigenschappen die de huid helpen kalmeren en roodheid verminderen. Het bevat antioxidanten die donkere kringen onder je ogen verlichten en de huid een natuurlijke glans geeft.

Deze blokjes over je gezicht wrijven, heeft verschillende voordelen. Zo helpt kamillebloem niet alleen de huid te kalmeren en te verkoelen, maar gaat het ook een droge en vette huid tegen. Bovendien neemt door het verkoelende effect de huidirritatie af. Daarom is het ook zo fijn in de zomer.

Hier nog een paar andere voordelen:

1. Let it glow

De ijsblokjes vernauwen de bloedvaten en kalmeert ontstekingen. Dit vermindert verbetert de doorbloeding, verheldert je teint en zo krijgt je huid gelijk een gezonde gloed.

2. Nee tegen acne

Het gebruik van ijs op acne kan helpen de roodheid en ontsteking te verminderen door de doorbloeding te verbeteren en door de poriën te verkleinen. Zo kan het overmatige talgproductie in toom houden. 

3. Beter opgenomen

Het wrijven met ijs over je gezicht, vóórdat je andere huidverzorgingsproducten aanbrengt, zorgt ervoor deze producten ook de diepere lage van de huid bereiken en beter worden opgenomen. 

4. Minder wallen

Voor mij is het voornaamste doel van deze blokjes om de wallen te verminderen. Ze gaan niet weg, maar door de kou krimpen verwijde bloedvaten. Het helpt dus om van de wallen onder je ogen af te komen.

5. Fijne lijntjes

Sinds ik de dertig ruimschoots ben gepasseerd, maak ik me voor het eerst druk om de fijne lijntjes die zich af beginnen te tekenen bij mijn ogen. In de winter ga ik er zeker geen ijsblokjes tegenaan houden, maar tijdens een hittegolf is het een prima manier om huidveroudering tegen te gaan.

De kou van het ijs zorgt er voor dat je poriën vernauwen. Dit kan het verschijnen van rimpels en de eerste tekenen van huidveroudering zoals rimpels en fijne lijntjes tegengaan, waardoor je huid er steviger en jonger uitziet. 

kamille ijsblokjes recept

Hoe wrijf je de ijsblokjes over je gezicht? 

Nu je weet welke voordelen de kamille ijsblokjes voor je gezicht hebben, moet je ook weten wat de juiste manier is om het aan te brengen. Maar wat is nu de juiste manier om de ijsblokjes zijn werking te laten doen? 

Laat de ijsblokjes heel zachtjes over je huid smelten. Dat hoeft niet rechtstreeks op je gezicht. Je kunt ook een paar ijsblokjes in een dun washandje of stukje stof wikkelen en over je gezicht wrijven. 

Heb je een gevoelige huid? Breng de ijsblokjes dan niet rechtstreeks op je gezicht aan. Laat een ijsblokje niet langer dan een minuut op je huid smelten. Wrijf heel rustig en zacht onder de ogen, want dit is een extra gevoelig gebied. 

Voor het bete resultaat wrijf je de kamille ijsblokjes altijd in kleine, cirkelvormige bewegingen over de huid.

Recept: kamille ijsblokjes voor je gezicht

Buy me a coffeeBuy me a coffee

Afdrukken

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

DIY Kamille IJsblokjes voor je gezicht
 • Tijd:
  40 min.


 • Recept voor:
  10 blokjes 1x


Ingrediënten


Schaal

 • 300 ml water
 • 3 eetlepels kamille
 • Maatbeker
 • IJsblokjesvorm


Bereiding

 1. Schenk heet water in een maatbeker of bekerglas.
 2. Voeg er drie eetlepels kamillebloemen aan toe. Laat de bloesem 30 minuten weken.

 3. Wanneer het mengsel is afgekoeld, kun je het in de ijsblokjesvorm gieten.

 4. Zet de vorm in de vriezer totdat alles bevroren is.

 5. Haal er een blokje uit, wanneer je er eentje nodig hebt. Wrijf over je gezicht.

Tips & Tricks

Wrijf langzaam een blokje over je gezicht en hals. Het is echt ontzettend koud! IJskoud.  Bij mij kwamen er wat oude velletjes los. Dep je gezicht droog met een handdoek of washandje en breng een vochtinbrengende crème of serum aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star