Z

Zomerse zoutscrub met Monoï de Tahiti olie

monoi de tahiti

Even ben ik weg. Op een eiland in de Stille Zuidzee.

Mijn huid brandt in de zon.

Ik hoor de golven. Tropische vogels. En ruik een zweem van bloemen.

Maar ik ben thuis. In Amsterdam en sta onder de douche met een zelfgemaakte zoutscrub.

Monoï de Tahiti heeft een sterke, tropische, bloemengeur. De geur is het beste te omschrijven als een warme, sensuele bloemengeur.

Tijdens de zomer blijft Monoï de Tahiti vloeibaar zolang het weer warm en zonnig is. Dat maakt juli de perfecte maand om Monoï de Tahiti te gebruiken in een zoutscrub recept. Toch heb ik de zomer al in mijn bol en mijn avonden kan doorbrengen in het park. De geur gaat goed samen met ylang ylang etherische olie. Ook een tropische bloem.

Natuurlijke bloemengeuren zijn meestal erg duur. Denk maar aan etherische rozenolie. Met deze olie kun je een heerlijke bloemengeur toevoegen aan je natuurlijke cosmetica, zonder gelijk een fortuin kwijt te zijn aan etherische olie.

Nog een voordeel.

Monoï de tahiti laat je huid ook na het gebruik van de scrub, subtiel nageuren. Zo draag je de hele dag een subtiel wolkje parfum met je mee.

Monoï de Tahiti olie

Monoï de Tahiti heeft een rijke geschiedenis. De olie werd al ruim 2000 jaar geleden gebruikt door de Maori stam in Nieuw-Zeeland. Zo werd de huid van zwangere vrouwen en pasgeboren baby’s ermee ingesmeerd. Daarnaast is deze olie ook geweldig voor je haar. Het zorgt voor extra veel glans.

Monoï de tahiti wordt gemaakt door het de bloemblaadjes van de Tahitiaanse gardenia (beter bekend als de Tiaré bloem, Tahiti’s nationale bloem) te laten weken in kokosolie. Er is veel namaak Monoï de Tahiti olie op de markt, omdat het verkrijgen van deze olie een arbeidsintensief proces is. Alle bloemblaadjes worden met de hand geplukt.

De stamper wordt verwijderd en de bloemen weken minstens 15 dagen in kokosolie, zodat de geur van de bloemen in de olie trekt. Dit proces heet enfleurage. Ook de kokosnootolie is afkomstig uit Tahiti. Daarbij is de regel dat er minimaal 10-15 Tiarébloemen per liter kokosolie worden gebruikt.

Het eindproduct mag pas de naam Monoï de Tahiti olie dragen, als aan alle regels wordt voldaan.

Puur natuurlijk

Er is veel namaak in de omloop. Daarom is het goed om te weten dat je bij Natural Heroes de 100% puur en natuurlijke variant kunt kopen. Hier zitten alleen kokosolie en gardeniabloemen in en geen parfum. Dan weet je zeker dat je de real deal koopt. In de Monoï de Tahiti 99% zit 1% parfum. De 100% variant is helemaal natuurlijk. Deze versie is milder. De geur blijft alleen iets minder lang hangen.

Tropische zoutscrub

Monoï lijkt op kokosolie, maar is meer ivoorkleurig. Het is een zachte, redelijk snel smeltende olie. De olie trekt gedeeltelijk in de huid en blijft voor een deel op de huid liggen. Het zorgt voor een hydraterende, glanzende huid. Hierna insmeren met body lotion is niet meer nodig. Bovendien is deze zelfgemaakte scrub ook nog eens zuinig in gebruik.

De zoutscrub is niet te fijn en niet te grof.

Als de Monoï de Tahiti koel, donker en droog wordt bewaard, is hij minstens twee jaar houdbaar. In dit recept blijft er minstens een half potje olie over.

Je kunt Monoï de Tahiti in elk recept vervangen door kokosolie, maar dan ontbreekt wel de Monoï de Tahiti geur en de rijke hoeveelheid laurinezuur. De scrub zal verder hetzelfde aanvoelen.

De zoutscrub is niet te fijn en niet te grof

Benodigdheden

Afdrukken

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

monoi de tahiti

Zomerse Monoi de tahiti zout scrub



  • Schrijver:
    Jolanda


  • Tijd:
    15 min.


  • Recept voor:
    100 gram


Omschrijving

De zoutscrub is niet te fijn en niet te grof. Het geurt heerlijk naar tropisch bloemen. 


Ingrediënten


Bereiding

  1. Doe de fijne zeezout, Monoï de Tahiti– en abrikozenpitolie in een kleine kom.
  2. Meng met een mixer tot een luchtig beslag.

  3. Voeg er de etherische olie aan toe.

  4. Schep het mengsel met een lepel over in een weckpot.

  5. De zoutscrub is nu klaar voor gebruik.

  6. Bewaar op een koele en droge plek. De scrub is ongeveer 6 maanden houdbaar.

Tips & Tricks

Zorg ervoor dat er geen water bij komt. Zo ga je schimmel- en bacterievorming tegen. Als je de scrub onder de douche wilt gebruiken, dan kun je een kleine hoeveelheid overscheppen in een plastic kommetje. Vervolgens breng je het in ronddraaiende bewegingen aan op je huid. 

Deze scrub ziet er leuk uit in een glazen weckpot. Versier deze met papier, lint of andere frutsels.

Accessoires bij dit recept

Glazen weckpot 

Bekijk nu

Maatlepelset

Bekijk nu

CategorieënLichaam Scrubs Zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star