G

Gietzeep maken in 15 minuten

gietzeep maken

Omdat ik de laatste maanden vaker thuis was, had ik meer vrije tijd dan normaal en besloot ik mijn zeepingrediënten eens op te gaan maken. Lees: er nog iets mee proberen te maken, voordat ik weer nieuwe spullen koop. Erg verleidelijk, maar het is me zelfs in december gelukt om geen nieuwe zeepvorm of etherische olie te bestellen. En daar ben ik trots op.

Alleen nog maar smelten

Gietzeep is ideaal voor als je een keertje zeep wilt maken en nog niet zeker weet of zeep maken wel écht iets voor je is. Gietzeep is namelijk al door het verzepingsproces heen gegaan. Je hoeft het alleen nog maar te smelten. In dit blog deel ik een recept wat je eenvoudig thuis kunt maken.

Ik had nog wat sheaboter zeepbasis liggen en een hele pot actieve koolpoeder. Van een oud-huisgenoot gekregen. Had geprobeerd haar tanden ermee te poetsen. Geen succes. Ik mocht het hebben. Van mijn lippenbalsempakket had ik nog wat etherische pepermuntolie over. Ideaal om aan dit recept toe te voegen.

Met onderstaand zeeprecept kan er eigenlijk niet veel mis gaan. Iedereen kan het maken. Je kunt de etherische pepermuntolie ook door een andere geur vervangen, bijvoorbeeld etherische sinaasappelolie.

Verzachtende sheaboter

Actieve koolpoeder helpt om je huid te egaliseren door onzuiverheden aan te pakken, poriën te ontstoppen en dode huidcellen te verwijderen. Sheaboter verzacht de huid en herstelt de elasticiteit, terwijl de pepermunt etherische olie je helpt kalmeren en ontspannen. Ook niet verkeerd in deze tijden. Alles komt mooi samen in dit eenvoudige zeeprecept.

gietzeep

Gietzeep met actieve kool en munt

Afdrukken

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

gietzeep maken

Gietzeep met actieve kool en munt • Schrijver:
  Jolanda


 • Tijd:
  15 min.


 • Recept voor:
  24 gastenzeepjes 1x


Omschrijving

Dit recept kun je gebruiken als je een keer vrijblijvend zeep wil maken. Deze gietzeep met actieve kool en pepermunt maak je in een handomdraai. 


Ingrediënten


Schaal


Bereiding

 1. Snijd de zeepbasis in stukken en doe deze in een glazen kom.
 2. Smelt de zeep telkens 20 seconden in de magnetron, totdat het volledig gesmolten is.
 3. Voeg de actieve koolpoeder toe en meng totdat deze is opgelost.
 4. Voeg met een pipet de pepermunt etherische olie toe.
 5. Roer nog een keertje goed door en doe het mengsel dan in de zeepvorm.
 6. Laat het een nachtje in de zeepvorm zitten.
 7. Als de zeep eenmaal hard is, dan kun je het uit de vorm halen. De zeep is direct klaar voor gebruik.

Tips & Tricks

Tips & Tricks: wikkel een stukje papier of lint om de zeepjes heen en je hebt gelijk een kleinigheidje om cadeau te doe.

 • Categorie: Zeep
 • Methode: Gietzeep

Trefwoorden: gietzeep, smeltzeep, zeeprecept, vegan

CategorieënBeginner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star