V

Verkopen zonder gedoe: Plug & Pay maakt het makkelijk!

Ik houd ervan om zeep te maken en wilde anderen laten zien hoe leuk het is. Daarom schreef ik er een e-book over. Maar ik merkte al snel dat het moeilijk was om automatische facturen te sturen. Ook wilde ik mijn klantgegevens goed beschermen.

Gelukkig vond ik een oplossing: Plug & Pay! Hiermee kan ik makkelijk en snel betaalpagina’s maken. Het is veilig en mijn klantgegevens worden goed bewaard. Ik wil je graag vertellen hoe deze betaaloplossing een gamechanger was voor Zeep & Zus.

Mijn blog was in het begin gewoon een hobby. Ik wilde iedereen laten weten hoe leuk het was om zelf zeep te maken.

Omdat ik vaak dezelfde vragen kreeg, besloot ik een e-book te schrijven. Dit was het allereerste product uit de Zeep & Zus familie.

In de loop der jaren heb ik het telkens verbeterd en nu ben ik er hartstikke trots op.

SendOwl als startpunt

Ik koos SendOwl uit als platform om mijn e-book te kunnen verkopen. Het was eenvoudig en deed wat het moest doen: iemand gemakkelijk kunnen laten afrekenen. Dat was het startpunt van mijn online webwinkel.

Prutsen met HTML-codes

Al snel liep ik tegen de beperkingen aan: er rolde geen automatische factuur uit. Ik kon een factuur opmaken in de e-mail en heb heel wat uren achter mijn computerscherm met HTML-codes zitten te prutsen om dat voor mekaar te krijgen.

Het zag er oké uit, maar daar was ook alles mee gezegd.

En dat begon te knagen.

Ik had de behoefte om automatisch facturen te sturen. Keurig opgemaakt, zonder dat ik daarvoor iets hoefte te doen.

Twijfels over Woocommerce

Ik heb heel lang getwijfeld om mijn blog om te zetten naar een Woocommerce website, zodat ik meer zeepmakers kon gaan helpen.

Woocommerce is een plugin die je kan installeren op je WordPress-website. En voilà, je hebt een webwinkel.

Waarom ik dan toch twijfelde? Het paste niet bij mijn visie en waarden.

Woocommerce is een zwaar programma en maakt je site een stuk trager. Aangezien ik al heel wat blogs had geschreven en de komende jaren vooruit wil, leek me dit geen goed idee. Ik vind het zelf namelijk behoorlijk irritant als een pagina er heel lang over doet om te laden.

En dat al mijn klantgegevens in de backend van mijn website stonden, beangstigde me ook. Ik heb namelijk 5 jaar lang gewerkt bij een e-commerce softwarebedrijf en weet hoe belangrijk het is om je klantgegevens goed te beschermen.

De zoektocht naar een betere oplossing

Ik heb ook nog even naar Shopify gekeken. Maar aangezien ik niet veel producten heb, zou ik van veel functies geen gebruik hoeven te maken.

Een andere nadeel vond ik dat de blogpagina’s er niet mooi uitzagen. Te basic. En mijn blog is het allerbelangrijkst op mijn website. Daar beleef ik de meeste plezier aan.

Ik had een betere oplossing nodig voor mijn probleem: met één druk op de knop een goedwerkende winkelmand toevoegen aan mijn blog. Maar dat liet nog even op zich wachten.

Op aanraden van een vriend, kocht het boek De Online Marketingtornado. Er stonden veel praktische tips in en ik was nieuwsgierig naar wat de Internet Marketing Unie (IMU) nog meer deed. Zo kwam ik achter hun software-pakketten.

Gratis e-book

Dit krijg je cadeau:

 • Voordelen eigen zeepbedrijf runnen.
 • Inzicht in Europese cosmetica regelgeving.
 • Praktische tips voor een slimme verpakking.
 • Tijdbesparing met een duidelijke aanpak.
 • Inspiratie om je zeepdroom waar te maken.

Waarom Plug & Pay de juiste keuze leek

Uiteindelijk kwam ik uit bij Plug & Pay. Dat voelde gelijk goed omdat mijn klantgegevens dan in een extern systeem staan, dat goed beveiligd is.

Ik was een beetje teleurgesteld in de mogelijkheden van SendOwl. Het nieuwe betaalsysteem moest van mij dan ook aan een flink aantal voorwaarden voldoen:

 • Een pagina die snel laadt
 • Veilig opgeslagen gegevens
 • Programmeurs uit Nederland
 • Automatisch facturen sturen
 • Goed bereikbare klatenservice
 • Kant-en-klare templates voor de winkelmand
 • Kleuren kunnen aanpassen
 • Makkelijk kunnen koppelen aan Mollie

Ik vroeg me ook af of ik er een blog over moest, want wat heeft dit met zeep te maken? Maar als ik ergens enthousiast over ben, dan rollen de woorden zo uit mijn toetsenbord.


Wat is Plug & Pay dan?

Plug & Pay is een handige tool waarmee je makkelijk check-out pagina’s (oftwel een winkelmand) en betaalpagina’s kunt maken voor je website.

Het is bedacht door een bedrijf dat veel weet over online groeien en marketing.

Met Plug & Pay kun je niet alleen betalingen regelen, maar ook andere dingen zoals kassakoopjes.

Het mooie is dat je met Plug & Pay niet veel technische kennis nodig hebt. Ze hebben al kant-en-klare ontwerpen die je kunt gebruiken.

Zo kun je snel een pagina maken die goed werkt en er mooi uitziet.

En als je de betaalpagina’s maakt, kun je ze direct koppelen aan Mollie. Dan komen de betalingen gelijk in je Mollie account terecht. Dat is superhandig!

Met Plug & Pay kun je ook zorgen dat je betaalpagina’s meer klanten aantrekken.

Bijvoorbeeld door goede teksten, garanties, acties en timers te gebruiken. Hierdoor zullen meer mensen op je pagina’s iets kopen. Het is dus een fijne tool die je helpt om makkelijk en snel je betalingen te regelen en meer klanten te krijgen.

Jij weet misschien dat je e-book wel snor zit, maar iemand anders twijfelt misschien nog. Je krijgt maar één kans om iemand te overtuigen en dat gebeurt meestal in de winkelmand.

Razendsnel betaalpagina’s aanmaken

Dankzij de kant-en-klare templates hoef je niet vanaf nul te beginnen. Deze templates zijn speciaal ontworpen om het maken van check-out pagina’s snel en gemakkelijk te maken.

Het beste van alles is dat je geen technische kennis nodig hebt om van deze tool gebruik te maken. Je hoeft geen extra plugins te installeren die je site traag maken of na te denken over de vormgeving of dat je winkelmand wel gebruiksvriendelijk is.

Hieronder zie je een voorbeeld van mijn winkelmand:

Overstap naar het Premium-pakket

Nadat ik de software een aantal maanden had getest, stapte ik over op de uitgebreidere versie, zodat ik een onbeperkt aantal producten aan kon maken.

Het Premium abonnement is het meest gekozen abonnement. Dit pakket kost 588,- per jaar.

Een groot pluspunt van dit pakket is dat je een onbeperkt aantal producten toe kunt voegen. Met het Premium abonnement kun je onbeperkt producten en onbeperkt checkouts toevoegen. Je kunt maximaal 500 transacties per maand afhandelen.

Gratis e-book

Dit krijg je cadeau:

 • Voordelen eigen zeepbedrijf runnen.
 • Inzicht in Europese cosmetica regelgeving.
 • Praktische tips voor een slimme verpakking.
 • Tijdbesparing met een duidelijke aanpak.
 • Inspiratie om je zeepdroom waar te maken.

Extreem snelle laadtijd

Ik ben echt enthousiast over Plug & Pay.

De betaalpagina’s zijn extreem snel. En dit is belangrijk. Als bezoekers zelfs maar een paar seconden moeten wachten, haken heel veel mensen al af.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de laadtijd van de Plug & Pay betaalpagina’s. Dat zit gewoon goed.

Welk prijskaartje hangt eraan?

Wat betreft de kosten van Plug & Pay, dit hangt af van het abonnement dat je kiest. Ze bieden drie varianten aan: het Lite abonnement, Premium abonnement en het Ultimate abonnement.

De prijzen kunnen variëren, dus het is het beste om hun website te bezoeken voor de meest actuele informatie over de kosten. Op die manier kun je beslissen welk pakket het beste past bij jouw behoeften en budget.

De nadelen van Plug & Pay

Het is niet mogelijk om verschillende producten in de winkelmand te stoppen. Bij een klein assortiment is dat geen probleem, maar als je een webwinkel hebt waarin je meerdere zeepmerken- en shampoobars verkoopt, is dat bijvoorbeeld niet handig.

Je kunt daarentegen wel een kasskoopje toevoegen bij een product of dienst, denk aan een zeepbakje.

Aparte betaalpagina

Elk product heeft een aparte betaalpagina nodig. Dit heeft zowel voor-als nadelen.

Je zult voor elk nieuw product of dienst een nieuwe betaalpagina moeten aanmaken. Nu kun je wel een bestaande pagina kopiëren, maar het is toch net wat meer werk.

Het voordeel is wel dat je de pagina dan kunt afstemmen op de behoeftes van je klant en gebruik kunt maken van verschillende kleuren en teksten.

Klantenservice

De klantenservice kun je niet telefonisch bereiken, maar als je ze een mail of chatbericht stuurt, dan reageren ze altijd snel. Er werken echt mensen die passie hebben voor het product en ook veel verstand van zaken hebben. En dat laatste is misschien wel belangrijker dan ooit, want dat scheelt heel veel heen-en-weer gemail. Ik was echt positief verrast door de goede klantenservice.

De tool kost wel geld, ja, maar ik denk dat het de investering waard is. Je kunt namelijk meer geld verdienen door betere betaalpagina’s te maken.

Workaround voor nieuwsbriefinschrijving

Je kunt niet een automatisch een vinkje toevoegen, waarmee iemand zich kan inschrijven voor de nieuwsbrief. Ik heb hier zelf een workaround voor gevonden door een extra veld toevoegen. Deze moet ik dan wel telkens opnieuw aanmaken en toevoegen.

Wat ik van Plug & Pay vind?

Wat vind ik van Plug & Pay? Ik ben er enthousiast over! Het maakt verkopen makkelijk.

Met deze tool kun je heel gemakkelijk en snel betaalpagina’s maken voor je website. Het is vooral handig als je trainingen, cursussen of andere dingen online verkoopt. Wat ik leuk vind, is dat de pagina’s er goed uitzien en mensen aansporen om te kopen.

Het is fijn dat je ook extra dingen kunt aanbieden, zoals kassakoopjes. Ook fijn dat je alles in één tool hebt, en niet allerlei verschillende plugins hoeft te gebruiken.

Gratis uitproberen

Als je een webshop hebt met veel producten, is deze tool misschien niet de beste keuze. Maar als je een paar zepen verkoopt en graag je verkoop wilt verbeteren, is het zeker het proberen waard.

De tool Plug & Pay is geschikt voor ondernemers die online dingen verkopen. Het heeft mij geholpen en ik denk dat het jou ook kan helpen!

Als je het zelf wilt proberen, kun je het de eerste 14 dagen gratis uitproberen. En als je kiest voor het jaarlijkse betalingsplan, krijg je ook nog eens korting!

CategorieënInvesteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *