Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokos-geranium shampoo bar recept


  • Schrijver: Marta Tarallo
  • Tijd: 30 min.
  • Recept voor: 1 shampoo bar van 60 g 1x

Omschrijving

Het recept komt uit het boek Zeep van Marta Tarallo. Ik verving de tarwe door rijstproteïne. Het resultaat? Je krijgt er een zachte, steile bos haren van. Wil je 2 of 3 shampoo bars maken? Dan kun je de ingrediënten gemakkelijk opschalen. Omdat het boek een ‘zero waste filosofie’ uitdraagt, link ik de ingrediënten Druantia. Deze Vlaamse natuurdrogist doet aan duurzaam ondernemen en verpakt je ingrediënten zo duurzaam mogelijk. 


Ingrediënten

Schaal

Bereiding

  1. Zet alle spullen en ingrediënten klaar. Was je handen, zet het stofmasker op en trek de handschoenen aan.
  2. Zet een klein, glazen kommetje op de weegschaal en schep er met een lepel voorzichtig het Sodium Cocoyl Isethionate poeder in tot het juiste gewicht. (Heb je naaldjes, dan moet je deze eerst fijnmalen in een hakmolen of koffiebonenmaler).
  3. Voeg dan de cocamidopropyl betaine toe; die helpt het SCI-poeder te mengen en voorkomt dat de fijne deeltjes opstuiven.
  4. Doe de andere ingrediënten erbij in willekeurige volgorde: de gesmolten kokosolie, de tarweproteïne, etherische olie, roze klei en het conserveermiddel. Meng tot alles goed is opgenomen. 
  5. Leg de shampoo bar minimaal een uur in de vriezer of totdat deze hard genoeg is. 
  6. Haal de shampoo bar uit de vriezer en druk deze voorzichtig uit de vorm. Het beste is om de shampoo bar een paar dagen te laten liggen, zodat deze nog harder wordt. Hoe harder de shamppo baar, hoe langer deze meegaat in de douche.  

Tips & Tricks

Leer deze herfstvakantie zeep maken.
Leer deze herfstvakantie zeep maken.
Koop mijn e-book Koop mijn e-boek
Koop mijn e-book Koop mijn e-boek