Over dit blog

Leuk dat je komt kijken op mijn blog! Ik ben Jolanda, Google nerd, vriendin, zus én zeepmaker. Dit blog gaat over zeep, natuurlijke verzorging en maak-het-zelf projecten voor een groener en leuker leven. En vooruit, zo nu en dan geef ik ook mijn ongezouten mening. 

Zelf maak ik alweer vier jaar ambachtelijke zeep en ik ben niet te stoppen. Mijn kledingkast zit tjokvol zeep. Het begon in een morsige studio in Slotervaart. 

Zoek een hobby 

Ik herinner me dat iemand een keer tegen me zei: zoek een hobby. En degene had gelijk. Ik was namelijk vooral met mijn werk bezig. Mijn vrije tijd bestond verder uit online shoppen en uitgaan. Niet echt bevredigend. Ik kan iedereen een hobby aanraden. En dan eentje in het bijzonder: zeep maken. Daar zijn vijf redenen voor:

  1. Zeep kun je binnen maken (dus ook als het schijtweer is) 
  2. Er zit geen druk op de ketel (mislukken mag, de wereld vergaat niet)  
  3. Reden om een paar uur niet bereikbaar te zijn (hallo, ik werk met chemicaliën) 
  4. Vanaf nu heb je altijd leuke cadeautjes (even wat anders dan de gebruikelijke fles wijn of Tony). 
  5. Zelfgemaakte zeep is zalig voor je huid (vooral omdat het zelfgemaakt is)

Zelfs als je niet de ambitie hebt om zeepmaker te worden, kan dit blog je wat brengen. Een vriend van mij voelt zich bijvoorbeeld helemaal zen na het bekijken van zeepvideo’s. Plaatjes kijken mag. Doe vooral inspiratie op. Wil je je vandaag nog starten? Mooi. Lees dan mijn online beginnerscursus

Zelfgemaakte zeep is zalig voor je huid. Vooral omdat het zelfgemaakt is.

Deugden

Meer over zus

Ik ben Jolanda, beter bekend als Zus. Doordeweeks ben ik paid search specialist en ‘in het weekend’ zeepmaker. Ik kom oorspronkelijk uit Limburg en verhuisde op mijn achttiende naar Amsterdam, waar ik journalistiek studeerde. Amsterdam staat voor avontuur, vrijheid. Toch is mijn hobby vrij boers. Wie weet eindig ik nog een keer op het platteland met een paar geiten en een kameel. Tot die tijd deel ik mijn recepten vanuit de grote stad met je. Handgemaakte zeep werkt. Beter voor je huid. Liever voor de natuur. Boordevol ingrediënten. 

Met mijn vriend en een vijftal planten woon ik in een appartement Amsterdam Slotervaart. Ik houd van Arabisch eten, mijn balkon, films en jaren ’50 plaatjes.

PS: Raak je niet uitgepraat over zeep? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief. Verschijnt soms. Best leuk voor inspiratie. 

liefs-zus

 

Denk je: hé, wij moeten samenwerken? Of heb je een leuk idee? Neem dan contact me me op.