R

Review: Maak je eigen geurkaars pakket

kaarsenmaak-kit

Wist je dat reuk het belangrijkste zintuig is om onze herinneringen en emoties op te roepen? Dit is de reden waarom we zoveel herinneringen onthouden door geur. Denk maar aan de geur van Niveau zonnebrandcrème en voordat je het weet, lig je weer op strand. Dit weet ik door The Very Good Candle Company, een eco-friendly bedrijf dat natuurlijke geurkaarsen maakt. Ze hebben een fijne kaarsenmaakset voor thuis.

Ik ben dol op geurkaarsen, maar het is nooit in me opgekomen om mijn eigen, duurzame kaars te maken. Totdat ik een keer rondstruinend in conceptstore Gekaapt, tegen de kaarsen van de The Very Good Candle Company aanliep. Ik wist gelijk: dit is iets voor mij.

Maak je eigen duurzame geurkaars

Met deze eenvoudige kit kun je thuis lekker crea bea zijn. Ideaal voor een regenachtige dag, tijdens je Staycation.

pakket-very-good-candle-company

Je maakt met deze kit van The Very Good Candle Company een 170ml koolzaadwaskaars die ongeveer 50 uur zal branden.

Na het openen van het pakket, valt gelijk op hoe leuk het is ingepakt, met vloeipapier en labels. De lont zit ook al in het het amberglas, dus er kan weinig mis gaan. Ik ga gelijk aan de slag.

Na het klaarleggen van de spulletjes, smelt ik de koolzaadolie au bain marie op het fornuis. Vervolgens voeg ik de drie etherische oliën toe:

Sandelhout (5 ml) – diepe, zoete aanwezige geur. Kalmeert en kan angst verminderen.

Sinaasappel (5 ml) – energieke citrusgeur. Opwekkend en tegelijk ontspannend.

Eucalyptus (5 ml) – reinigende, kruidachtige geur. Verzacht hoofdpijn en bevordert het mentale bewustzijn.

etherische-olie-geurkaars-kit

Daarna even roeren en voorzichtig in het glas gieten, zodat er geen luchtbellen ontstaan. Met de bijgeleverde wasknijper, houd je de lont kaarsrecht. Flauw. Net als bij zeep, moet de kaars rijpen. Op de handleiding staat dat je minstens 3 dagen moet wachten. Na een week zal de kaars pas echt lekker ruiken. Nog even geduld dus.

Ondertussen ruik ik de kaars al een beetje in mijn woonkamer. Ik houd van eucalyptus, maar de sandelhout is wel wat aanwezig. Gelukkig is de geur na een week beter in balans.

Na een week zal de kaars pas echt lekker ruiken.

geurkaars-makenWat ook fijn is aan dit pakket is dat er tips worden gegeven hoe je de natuurkaars het beste kunt branden en hoe je na afloop het glazen potje kan schoonmaken en recyclen. Zo gaat er niets verloren. Ik heb hetzelfde potje weer voor een zelfgemaakte scrub gebruikt.

Enig nadeel: de handleiding is wel in het Engels. De geurkaars is niet goedkoop, maar er gaat maar liefst 15 ml etherische olie in. Best veel. Dat verbaasde mij ook.

Al met al is deze kit een aanrader. Het heeft mijn eerste kaarsexperiment in elk geval tot een goed einde gebracht.

The Very Good Candle Company Making Kit is voor €35,00 te koop via Gekaapt. Leuk om cadeau te doen of zelf te maken. 


 

 

 

 

 

 

CategorieënReview Staycation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *