L

Luxe boterzeep maken

luxe boterzeep maken

Dit is mijn favoriete luxe winterzeep. Een recept dat ik normaal gesproken alleen met mijn cursisten deel, maar vanaf vandaag ook met jou. Er gaat namelijk niets boven een zeep die je huid verwarmt én verwent tijdens de koude dagen.

Een driedubbele boterzeep vol shea-, cacaoboter en mangoboter, verrijkt met mijn favoriete wintergeur. Ideaal voor iedereen die al een paar keer zeep heeft gemaakt en gewoon een betrouwbaar, makkelijk te volgen recept wil.

Waarom deze zeep zo bijzonder is

Als je houdt van natuurlijke, verzorgende zepen die aanvoelen als pure verwennerij, dan ga je deze heerlijk vinden. En wel hierom:

  • Driedubbele portie boter: shea-, cacao- en mangoboter zorgen samen voor een superzachte huid.
  • Wintergeur: warm, kruidig en perfect passend bij de feestdagen.
  • Ambachtelijk: met liefde gemaakt, geen standaardrecept dat je overal tegenkomt.
  • Eenvoudig te volgen – ook als je lange dagen maakt en gewoon snel iets moois wilt maken.

Pure verwennerij voor jezelf of om cadeau te geven. 🎁

Voor wie is deze zeep?

Of je nu een ervaren zeepmaker bent of gewoon van natuurlijke, luxe verzorging houdt, deze zeep is ideaal. Je hebt zin in iets speciaals, maar niet te ingewikkeld. Het recept is makkelijk te volgen en geeft een mooi resultaat.

En als je het leuk vindt om verder te experimenteren dan is mijn cursus Soap Secrets echt iets voor jou. Hierin leer je zepen maken met bijzonder ingrediënt, waaronder de Himalaya-zoutzeep, een echte blikvanger en favoriet onder mijn cursisten.

Maak het zelf!

Benieuwd hoe je deze Luxe boterzeep zelf kunt maken? Let’s go!

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
luxe boterzeep maken

Luxe boterzeep maken


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Schrijver: Jolanda
  • Tijd: 60 min
  • Recept voor: 454 g zeep 1x

Omschrijving

Deze zeep is pure verwennerij voor je huid. De zeep is zo romig dat het bijna lijkt alsof je jezelf wast met een bodycrème. En de geurcombinatie versterkt dit effect. Voor de roomwitte kleur gebruikte ik milde olijfolie. De stempel kocht ik via Etsy. Deze zet je gelijk nadat je de zeep uit de vorm hebt gehaald en in stukken hebt gesneden. 

Details

  • Gewicht 454 g (4-6 zepen)
  • Water-loogratio: 2:1
  • Overvet: 6%

Ingrediënten

Schaal

Bereiding

  1. Trek je handschoenen aan en zet je veiligheidsbril op.
  2. Weeg het water af in een hittebestendige maatbeker en zet deze neer op een stabiele ondergrond. 
  3. Weeg de natriumhydroxide af en voeg deze toe aan het water.
  4. Roer even rustig door met een roestvrijstalen eetlepel totdat alles is opgelost.
  5. Laat de loogoplossing afkoelen en ga verder met de andere ingrediënten.
  6. Weeg alle boters en de kokosolie af in een hittebestendige maatbeker of kom. 
  7. Smelt deze ongeveer 2,5-3 minuten in de magnetron op 1000 Watt. De laatste wolkjes boter los je op door te roeren.
  8. Giet er nu de olijfolie- en zonnebloemolie bij. 
  9. Laat afkoelen en ga verder met je geurcombinatie.
  10. Weeg de etherische oliën één voor één af op een grammenweegschaal. Dat gaat het best in een klein bekerglas.
  11. Wacht totdat beide mengsel zijn afgekoeld tussen de 43-47 °C
  12. Giet de loogoplossing bij de opgewarmde oliën en boters. En roer even rustig door. 
  13. Voeg nu je geurcombinatie toe. Dit zorgt ervoor dat je meer controle hebt over de dikte.
  14. Het zeepmengsel stijft snel op door de boters en aantal etherische oliën in dit recept. 
  15. Wissel het mengen met de hand kort af met de staafmixer
  16. Giet de zeep in de vorm.
  17. Leg er een velletje bakpapier of een kartonnen door over je zeepvorm heen. En dek toe met een dekentje.
  18. Haal de zeep na een paar dagen uit de vorm en leg deze 4-6 weken te drogen.
  19. Hierna is je zeep klaar voor gebruik!

luxe boterzeep maken

  • Rijpingstijd: 4-6 weken
  • Methode: Koude
CategorieënSeizoen Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star