K

Kan ik allergisch zijn voor natuurzeep?

Ja, dat kan. Zo maakte ik eens een massageolie voor mijn vriend, nog geen paar uur later was zijn hele huid rood en jeukte het enorm. Hij bleek allergisch te zijn voor kruidnagel.  Met een vloekende vriend tot gevolg. Niet echt het resultaat waar ik op gehoopt had. Veel mensen zijn trouwens ook allergisch voor lavendel.

Het feit dat er geen synthetische stoffen in natuurlijk zeep zit, betekent niet dat je niet alsnog allergisch kunt zijn voor een bepaald ingrediënt. Test daarom altijd een (nieuwe) zeep op een klein stukje huid, zoals op je pols of hand. Als dat goed gaat, mag je er vanuit gaan dat je verder ook niet allergisch op reageert.

Etherische olie (op lavendel en tea tree na), mag je nooit onverdund op je huid aanbrengen. Het is namelijk ontzettend krachtig. Meng altijd één of meerdere druppeltjes met een basisolie, zoals druivenpit-of amandelolie, voordat je het op je huid smeert.

Heb je een notenallergie? Let er dan op dat je geen zeep gebruikt met amandel- of sesamolie. Zeepjes zijn in principe glutenvrij, tenzij er haver doorheen zit. Dit is meestal het geval bij een scrubzeep. Check altijd vooraf de ingrediëntenlijst. Bij Nederlandse zeepmakers is dit meestal in klare taal opgeschreven (naast de verplichte Latijnse namen).

CategorieënGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *